Облачно с валежи днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2017 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно с валежи днес

/КРОСС/ Днес времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15°; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В северозападните райони ще проникне студен въздух и максималните температури ще са около 6-7°. През нощта валежите ще продължат. 

Над Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 15° - 18°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг, в масивите в Западна България - значителни. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са над 1500 м. Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е значителна по-ниско от средното за месец декември (948 hPa). През деня ще започне бавно да се повишава.