Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
01 Декември 2017 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ Вестник "Сега" пише: Сделката, която се подготвя тихомълком между правителството и бившия премиер Симеон Сакскобургготски за царските имоти, може сериозно да минира управляващата коалиция. В гневна декларация ВМРО призова държавата да не влиза в договорки. Партията директно посочва, че се готви отстъпване на собственост в полза на царските наследници, допълва всекидневникът.

"Саудитска Арабия налива пари в хотелите ни", пише вестник "Монитор". Изданието обяснява, че Риад има интерес от инвестиции в 5-звездни хотели в България и иска да участва активно с вложения в страната ни. Това е станало ясно след визитата на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия и срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова със саудитския й колега принц Султан бин Салман Ал Сауд. Двамата са се споразумели за привличане на инвестиции в сектор „Туризъм".

Вестник "24 часа" допълва, че саудитски фонд с активи от 2 трилиона долара ще инвестира в страната ни. Освен в туризма Риад, има интерес да инвестира и в областта на високите технологии.

"Над 3 хил. души пият най-скъпата вода вода в страната - по над 3 лева за кубик. Това са жителите на Шумен и Силистра и абонатите на ВиК "Златни пясъци", съобщава вестник "Телеграф". Въпреки протестите на населението на някои селища срещу поскъпването наводата, Комисията за енергийно и водно регулиране няма да отмени вече влезли в сила цени или да ги преразгледа, као не се случат някакви извънредни обстоятелства. Това за заявили от КЕВР в отговор на въпрос на "Телеграф".

"КАТ пуска фалшиви санни за жертвите на пътя", показва разследване на вестник "Труд". В сайта на МВР всеки ден се появяват и зичезват данни за броя на тежките произшествия, на загиналите и ранените. Забелязват се механични грешки дори при събирането и изваждането на числата, посочва изданието. Пред "Труд" шефът на полицията Христо Терзийски признава за грешките и изразява увереност, че с помощта на медиите ще успеят да ги отстранят.