Почти всяка "Тесла" слиза от поточната линия с дефект
Секция: Автомобили
01 Декември 2017 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почти всяка "Тесла" слиза от поточната линия с дефект

/КРОСС/ Почти всички току-що сглобени автомобили на Tesla се нуждаят от доработки и отстраняване на неизправности, преди окончателно да напуснат завода, съобщава „Ройтерс", като се позовава на служители във фабриката на компанията.

Според проверка на качеството на готовите Model S и Model X, около 90% от тях имат дефекти, които трябва да бъдат отстранени. За сравнение, при най-големите автомобилни производители, като Toyota например, с проблеми са по-малко от 10% от колите, слезли от конвейера, уточнява Automedia.

Експерти смятат, че хроничните дефекти при Tesla Models S и X са доказателство, че компанията все още е на стадий, в който се учи да произвежда автомобили. При това проблемите са от всякакъв характер - издрасквания и вдлъбнатини по каросерията, неработещи врати и седалки, нарушение на геометрията на салона, и др.

Работниците от Tesla твърдят, че малките неизправности не отнемат много време, а за по-сложните е създадена специална площадка в завода, където те се събират и чакат за ремонт. Имало е периоди, в които на нея са се събирали повече от 2000 автомобила.

От Tesla не коментираха твърденията на „Ройтерс", като обявиха единствено, че процесът за контрол на качеството е много строг и включва отстраняването дори на най-малките недостатъци при колите.

В същото време шефът на компанията - Илон Мъск, обяви, че топ-версията на Model 3, която ще може да изминава 500 км. с едно зареждане ще излезе на пазара в САЩ не по-рано от юли 2018 г. Модификацията се казва Long Range и ще получи батерия с капацитет 80 кВт/ч.

Цената на този вариант на най-достъпния модел на Tesla е 44 000 долара. Според Мъск и хората му, техният електромобил ще превъзхожда съпоставимите по стойност Chevrolet Bolt и BMW i3, които предлагат по-малко място в салона и по-нисък пробег - съответно 410 и 300 км.