Стабилизираха трима души от пострадалите при зверската катастрофа край Микре
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2017 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стабилизираха трима души от пострадалите при зверската катастрофа край Микре

/КРОСС/ Стабилизирано е състоянието на 2 жени и 1 мъж, които пострадаха при ПТП-то край с. Микре на 17 ноември т.г. Те са настанени в травматологията на "Пирогов" с политравматични увреждания. И тримата пациенти имат тежки тазови фрактури и фрактури на крайниците. След продължителни операции, които извърши проф. Диян Енчев, пострадалите бяха настанени в Централна реанимация. В момента и тримата са изведени от реанимация и са в пироговската травматология. Пациентите са контактни, съобщават от пресслужбата на "Пирогов".

Едната от пострадалите при ПТП-то жени, които бяха докарани през нощта в "Пирогов", вече бе изписана, няколко дни след тежката катастрофа.

Междувременно двама от пострадалите - мъж и жена, които първоначално бяха настанени в болница "Лозенец", бяха преведени в УМБАЛСМ "Пирогов" с много тежки политравматични увреди. Така в момента в болницата остават за лечение лекуваме трима от пострадалите при тежката катастрофа.

Общо 9 души загинаха при ужасяващата катастрофа в средата на ноември между автобус и камион на главния път София - Варна край село Микре. Други 19 бяха хоспитализирани, като 3 жени  и 1 мъж бяха в критично състояние.