Доживотни присъди за Сумиста и още двама от Килърите
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2017 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доживотни присъди за Сумиста и още двама от Килърите

/КРОСС/ Доживотен затвор без право на замяна - това са окончателните присъди за трима от бандата на Килърите, замесени в 2 поръчкови убийства - на адвокат и бизнесмен.

Върховният касационен съд (ВКС) е потвърдил наказанията, наложени по-рано на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца, съобщава "24 часа".

Тримата в момента излежават сурови присъди за други престъпления, за които по-рано бяха признати за виновни. Те са в три различни затвора в страната.

Жертви на Килърите станаха великотърновският адвокат Петър Лупов и шуменският бизнесмен Румен Рачев. 57-годишният юрист бе застрелян на 25 март 2009 г., а Рачев - на 3 юли 2009 г.

Сумиста и Вълев бяха обвинени от прокуратурата като подбудители на убийствата, а Кеца и като помагач. Преките извържители на убийствата изчезват безследно. Труповете им бяха открити, овързани с бодлива тел, над софийското село Железница.

Килърите бяха разкрити от МВР по времето, когато вътрешен министър бе Цветан Цветанов.

Решението на ВКС е от 1 декември 2017 г., съобщиха наши източници. До момента то не е обявено официално, тъй като тече срок за техническо привиждане на присъдите в изпълнение.