Израелските ракети удариха военна позиция близо до Дамаск
Секция: СВЯТ
02 Декември 2017 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израелските ракети удариха военна позиция близо до Дамаск

/КРОСС/ Израелските ракети са ударили военна позиция близо до Дамаск тази нощ, а системата за въздушна отбрана на Сирия се е задействала и осуетила, съобщава Сирийската държавна телевизия, цитирана от "Ройтерс".

"Очевидното нападение" доведе до материални загуби в местност в околностите на столицата. Израелска военна говорителка отказа да коментира по-ранни съобщения за такава атака.

Според Сирийската обсерватория за правата на човека ракетната атака, вероятно е извършена от израелски военни и са ударени позиции сирийското правителство и техни съюзниците на югозапад от Дамаск.

Припомняме, в средата на октомври, ирански военен шеф обсъди начините за задълбочаване на сътрудничеството със сирийските въоръжени сили по време на визита в Дамаск, съобщава Ройтерс, позовавайки се на сирийската държавна медия.

Генерал Мохамед Бакери обеща да се борят срещу Израел и сунитските екстремисти. "Ние сме в Дамаск, за да отстояваме, да координираме и да си сътрудничим срещу нашите общи врагове - ционистите и терористите", каза генералът, имайки предвид Израел и шиитските екстремисти.

Очертахме основните линии на това сътрудничество, поясни той.