Министър Радев: Непреклонни сме, когато се нарушава законът от страна на участници в процеса на здравеопазването
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2017 14:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Радев: Непреклонни сме, когато се нарушава законът от страна на участници в процеса на здравеопазването

/КРОСС/ Непреклонни сме по прекрачването на закона от страна на участници в процеса на здравеопазването. Това каза на извънреден брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде „Фокус".

По-рано премиерът Бойко Борисов свика извънредна среща с финансовия министър Владислав Горанов и здравния министър Кирил Ананиев, както и вътрешният Валентин Радев, заради злоупотреби в болниците. Срещата се проведе в Министерски съвет и на нея присъстват и шефове на служби.

„Правителството не се отказва от това, което прави, за да дисциплинира системата на здравеопазването, включително и работата на Министерството на вътрешните работи и специализираните му служби. Председателят на ДАНС беше също на срещата с премиера. Продължаваме и днес в 16.00 часа ви каня в МВР на брифинг заедно с прокуратурата за това какво сме направили. Считаме, че вчерашният и днешният ден има реакция по темата, благодарение на това, което беше направено и операцията, която завърши и други, които са в ход. Непреклонни сме и тази работа по прекрачването на закона от участници в процеса на здравеопазването няма да я прекратим и ще продължим натам", заяви вътрешният министър.
От думите му стана ясно, че операцията е свързана с кражби в системата на здравеопазването.

Няма опасност за населението след дъждовете, обстановката в страната е спокойна

Няма опасност за населението след дъждовете, обстановката в страната е спокойна. Това каза на извънреден брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус". „Няма опасност за населението. Всичко е под контрол и това е благодарение на превантивната дейност, която прави правителството при особени случаи. Спокойно е вече и в София, и в Южна България, в Югозападна България, където се изляха най-много дъждове. Всъщност най-много бяха в София. Наблюдаваме само изхода на река Искър от София към Нови Искър. Надявам се, че и там няма да има проблеми. Очакваме, че до утре сутринта няма да има проблем с оттоците от водите в София. Няма проблем никъде с пътищата - нито от вятъра, нито от наводненията", коментира Радев и увери, че няма вече и проблеми с електроснабдяването.