22 сигнала за завирявания и паднали дървета и клони в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2017 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
22 сигнала за завирявания и паднали дървета и клони в София

/КРОСС/ През днешния ден екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" са реагирали на 22 сигнала за завирявания на пътни участъци и паднали дървета и клони. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Почиства се от паднали камъни по велоалеята в Панчарево.

Екипите проверяват и проходимостта на шахтите по Южната дъга, бул. „Цариградско шосе", бул. „Българи", бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", пътни участъци в район „Витоша". Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е разпоредено на районите кметове да организират постоянно наблюдение на нивата на язовирите, реките и критичните участъци в столицата. До момента са направени 3 обхода на всички реки и язовири.

Обстановката в район „Нови Искър" след обилните дъждове се нормализира. Надградена е дигата на река Какач при с. Кубратово.

Продължава контролираното източване на язовирите „Мърчаево", „Мрамор" и „Суходол". Нивата им се наблюдават постоянно. Към момента няма нарушени диги, проводимостта на реките е осигурена, а нивата им се понижават.