Полиция от две области в бясна гонка с тираджия
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Декември 2017 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полиция от две области в бясна гонка с тираджия

/КРОСС/ Районната прокуратура в Стара Загора е повдигнала 6 обвинения спрямо 32-годишен шофьор на тежкотоварен автомобил, който си спретна гонка с органите на реда в Пловдивско и Старозагорско.

Изяснено е, че вчера, 3 декември, мъжът пътувал по АМ "Тракия" от град София в посока изток. Същият е бил спрян на територията на област Пловдив от пътни полицаи, които поискали да проверят водача за шофиране под влиянието на алкохол. След като полицаите извършили проверката мъжът се качил в товарния автомобил и избягал.

Полицаите от Пловдив подали сигнал в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. В землището на село Богомилово, община Стара Загора, полицаи правят опит да спрат водача. Мъжът обаче оказал съпротива на полицейските служителите и отново избягал от мястото.

Мъжът е бил задържан, след като полицаите го заграждат на Околовръстния път на Стара Загора, в посока за град Казанлък. Там органите на реда направили блокада на пътя и успели да спрат превозното средство. Той отново оказал яростна съпротива и започнал да бяга от мястото, но полицаите успели да го задържат.
Срещу мъжа са повдигнати 6 обвинения.

Той ще бъде изправен пред съда за това, че в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил на четирима полицейски служители да изпълняват служебните си задължения, а именно да извършват проверка на моторно превозно средство и неговия водач. Според обвинението мъжът е осуетил извършването на проверка чрез бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал и устно разпореждане на орган на властта.

Спрямо водача са повдигнати и 4 обвинения за това, че при втория опит на полицаите да го спрат, той причинил на полицаите М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М. лека телесна повреда при изпълнение на служебните им задължения.

Водачът е обвинен и за това, че при опитите за задържането му той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът показвал неприлични жестове и отправял обидни думи към полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора. Деянията били извършени с изключителен цинизъм и дързост.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска той да бъде задържан за постоянно. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура в Стара Загора.