Задържаха шофьор, прегазил велосипедист в Приморско
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Декември 2017 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха шофьор, прегазил велосипедист в Приморско

/КРОСС/ Окръжна прокуратура - Бургас задържа за 72 часа Владимир К. (на 59 г.), съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура.

Той е обвинен за това, че вчера, 3 декември 2017 г., около 12:20 часа, в гр. Приморско, обл. Бургас, на ул. „Трети март", непосредствено след кръстовището, урегулирано със светофарна уредба, в посока - изхода на гр. Приморско, срещу бензиностанция „Инс", при управление на МПС - лек автомобил „Опел", нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което е допуснал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост е причинил смъртта на движещия се по пътното платно велосипедист Е.Д. (на 33 г.), като след деянието е избягал от местопроизшествието.

Очаква се заключението на вещите лица, които трябва да определят точното количество алкохол, под влиянието на който Владимир К. е управлявал лекия автомобил.

Съобразно резултата е възможно обвинението да бъде преквалифицирано.

Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.