Джим Джармуш прави продължение на Пътят на Самурая
Секция: Шоубизнес
05 Декември 2017 10:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джим Джармуш прави продължение на Пътят на Самурая

/КРОСС/ Освен че се очерта като един от най-важните филми на 90-те, Дух куче: Пътят на самурая (Ghost Dog: Way of the Samurai) е и сред най-известните произведения на великия филмов пънкар Джим Джармуш.

Особената урбанистична атмосфера, въртящият мечове и четящ древни самурайски текстове Форест Уитакър, хип хоп саундтракът и участието на недостижимия RZA от Wu-Tang Clan - всички тези елементи превърнаха Ghost Dog в явление, не по-малко влиятелно от „Глутница кучета" на Тарантино, например.

Всъщност, Джим Джармуш никога не се е възползвал от успеха на някой свой филм, правейки негово продължение. Всичко това обаче е на път да се промени, поне според скорошно интервю с хип хоп гения RZA.

В него той споменава, че „заедно с моя добър приятел Джим Джармуш, Форест Уитакър и сценариста Далъс Джексън сме се захванали да направим втора част на Ghost Dog. Дори вече имаме напредък. Така че нищо чудно самураят да се завърне - на големия или малкия екран".

Нищо чудно RZA да намеква за вариант, в който Ghost Dog се превръща в сериал (би бил първият сериал за Джармуш), а споменаването на Уитакър намеква, че неговият герой ще играе и в новия Ghost Dog.