Държавата обяви жестока битка на болниците, източващи НЗОК
Секция: Здраве
05 Декември 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата обяви жестока битка на болниците, източващи НЗОК

/КРОСС/ Висок медиен интерес в Министерство на здравеопазването за пресконференцията на властта за паралелния износ на медикаменти. Залата се оказа тясна за всички представители на медиите.

Двама министри - Кирил Ананиев и Валентин Радев и обвинител номер едно Сотир Цацаров докладваха, че започват съвместни проверки за разходването на средства в здравеопазването. Според здравния министър Ананиев цел на Министерство на здравеопазването е проверките в сферата да са системен подход, предава news.bg.

Бих желал това да е признак на прозрачност в нашата дейност, каза той. Ще бъдат проверени всички болници, без да се правят чадъри над този или онзи, закани се здравният министър.

Силовият министър Валентин Радев отново сподели, че с МЗ и държавното обвинение работят съвместно четири месеца. Който точи здравната система, ще си получи заслуженото, стана ясно от коментара му.

Редица сигнали са получени в МВР за неправомерно разходване на средствата в сектора. Затова подопечното му ведомство по-обстойно се вгледало в порочните практики. Правим го в името на всички вас, в един момент всеки става пациент, изтъкна Радев. Не сме съгласни да сме лекувани все по-зле, подчерта той. Вътрешният министър очаква обществото да съдейства, за да стигнат проверките до край.

Така повече не може, смята Валентин Радев и увери, че "битката ще бъде жестока."