Прокуратурата във Варна задържа разпространител на наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2017 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата във Варна задържа разпространител на наркотици

/КРОСС/ 36-годишният Илиян Ст. от Варна е привлечен като обвиняем за четири деяния по член 354а, ал. 1 от НК - държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, извършени като продължавано престъпление. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. Това заявиха от апелативната прокуратура във Варна.

Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства за престъпната дейност на 36-годишния наркоразпространител. На 12 юни 2017 г. той бил задържан с 12 дози наркотични вещества, производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана. На 13 август в него са намерени и иззети 9 дози амфетамин.

Срещу него били образувани досъдебни производства за престъпления по член 354а, ал. 1 от НК, но наркоразпространителят се укривал до 4 декември, когато бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1, 5 грама производни на амфетамина на излизане от компютърна зала на ул. „Отец Паисий" във Варна. При извършения обиск било намерени наркотичните вещества.

В срока на предварителното му задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Илиян Ст.