Почти 50 ранени при влакова катастрофа в Германия
Секция: СВЯТ
06 Декември 2017 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почти 50 ранени при влакова катастрофа в Германия

/КРОСС/ Tоварен и пътнически влак се сблъскаха близо до Дюселдорф в германската провинция Северен Рейн - Вестфалия, предадоха германски медии. Общо 47 души са ранени, като 41 от тях са с леки наранявания, но останалите 6 са в сериозно състояние, съобщава „Билд".

Първоначално от полицията бяха съобщили за около 50 ранени, но след това бройката им бе прецизирана.

Инцидентът е станал около 20 ч. местно време в град Меербуш. Работата на спасителните екипи била затруднена от висящи електрически проводници, които дълго време затрудниха достъпа до пострадалите.

В момента на сблъсъка във влака е имало 155 души.

От българското Външно министерство съобщиха, че за момента не разполагат с данни за пострадали българи. Към 22:30 ч българско време във вторник вечер посолството в Берлин не разполага с данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Българското посолство следи ситуацията.

Мисията ни е отправила запитване до германските власти и очаква допълнителна информация за инцидента.
Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190.