Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
06 Декември 2017 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ „Сега" извежда на първа страница:Децата в четвърти клас у нас четат по-добре от връстниците си в САЩ, Дания и Германия. Според последното международно изследване ПЪРЛС, българчетата са показали напредък, като са изпреварили 10-годишните в редица държави. Изданието обаче коментира, че проблемите в нашата образователна система започват в пети клас и водят до срив в знанията, както показва другото международно изследване ПИЗА.

„24 часа" акцентира на проверката, която започва във всички болници в страната след разкритията за частна болница, усвоила 12 милиона лева, без нито един прегледан пациент. Това е повод за ревизия на договорите на всички лечебни заведения, обявиха главният прокурор и двама министри. В същото време парламентарната група на БСП ще внесе предложение за забрана на лицензирането на нови частни болници, съобщава изданието.

За „Труд" централното заглавие е: "Меркурий се надсмива на политиците". Периодът не пречи на Бойко Борисов, ако спазва изискванията на планетата, показва прогнозата на астролога Светлана Тилкова. Тя коментира още, че президентът Радев е движен от импулсивни решения, а протестите на зелени организации за парк Пирин няма да бъдат успешни.

За „Телеграф" опасностите са свързани с 1500 джигити на пътя. Това е броят на засечените от КАТ да шофират опасно.

Строим по 500 метра магистрали на ден, изчислява „Монитор" по данни на регионалното министерство. Една от най-проблемните поръчки на държавата е към края си, сключването на договор за тол-системата за таксуване на товарни автомобили и автобуси. Жалби забавят търговете за шосето София - Калотина, пише още вестникът. Изданието отбелязват днешния Никулден с информация, че румънци изкупуват рибата в Русе. Монаси продават по 100 килограма риба за 24 часа в манастира в Копиловци, информира вестникът.