Уважена е мярката за неотклонение спрямо наркоразпространител
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2017 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уважена е мярката за неотклонение спрямо наркоразпространител

36-годишният Илиян Ст. от Варна е с мярка за неотклонение „Задържане под стража", след като днес, 7 декември 2017 г., състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е бил привлечен като обвиняем за четири деяния по член 354а, ал. 1 от НК - държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, извършени като продължавано престъпление. Това съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Разследването срещу него е събрало достатъчно доказателства за престъпната дейност на 36-годишния наркоразпространител. На 12 юни 2017 г. той бил задържан с 12 дози наркотични вещества, производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана. На 13 август в него са намерени и иззети 9 дози амфетамин.

Срещу него били образувани досъдебни производства за престъпления по член 354а, ал. 1 от НК, но наркоразпространителят се укривал до 4 декември, когато бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1, 5 грама производни на амфетамина на излизане от компютърна зала на ул. „Отец Паисий" във Варна. При извършения обиск били намерени наркотичните вещества.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.