Станишев към Шулц: Европа има нужда от вас
Секция: СВЯТ
07 Декември 2017 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев към Шулц: Европа има нужда от вас

/КРОСС/ „Европа" е ключовата дума в дебатите на двудневния конгрес на Германската социалдемократическа партия в Берлин. Това е разбираемо, тъй като темата за бъдещето на Европа е и в центъра на разговорите между двете най-големи политически сили в Германия. Конгресът ще обсъди резолюция, която да даде отворен мандат на ръководството на партията за разговори по конкретни политики при евентуално участие в бъдещо правителство.

В силна реч Шулц очерта червените линии за левицата: бъдещето на Европа, труда и околната среда. „Ние не трябва да управляваме на всяка цена, но и не трябва да останем в опозиция на всяка цена. Важно е да видим какво можем да постигнем. Нашата държава трябва да стане по-силна, а затова е необходима Германската социалдемократическа партия.", продължи той. „Глобализацията се нуждае от правила, които да отидат отвъд националното. За постигането на тази цел ПЕС и Прогесивният алианс ще имат ключова роля.", посочи Мартин Шулц.

„Предадох на нашите приятели - немските социалдемократи - загрижеността на левите лидери и премиери, че без тяхното участие в бъдещото правителство на Германия, промяната в Европа не би могла да се случи. Само тяхното присъствие би постигнало реални действия по социалния стълб и по предстоящата политическа битка за новия бюджет на Европа.", заяви Станишев, който е специален гост на конгреса.