Мюфтийството: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2017 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мюфтийството: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим

/КРОСС/ Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Това предупреди Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България.

Институцията изрази позицията си във връзка с решението на американския президент Доналд Тръмп да обяви Йерусалим за столица на Израел.

„Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии. Всяко решение за оспорвания статут трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и с ООН.

Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в огромна опасност. Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието", заявяват от Главното мюфтийство.

„Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение. Главно мюфтийство изразява позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН, заключават от мюсюлманската институция.