Нова книга: "Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните"
Секция: КУЛТУРА
07 Декември 2017 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова книга: "Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните"

/КРОСС/ На 05.12.2017 год. Акад. Цветан Гайд представи своята нова книга „Мистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните" от поредицата „Тракийското Писмо - Декодирано", в продължение на трудовете на д-р Стефан Гайд и Института по Т-Наука, представящи най-новите сензационни открития в модерната тракология, които завинаги промениха историческата наука и възстановиха истината за древното минало на нашите предци.

Интердисциплинарните изследвания доказват категорично участието на нашите праотци в генезиса на европейските народи, включително и най-стари сказания и предания на древния келтски фолклор, които свидетелстват за произхода на галите (келтите) от Балканска Тракия.

Книгата разкрива и разгръща разбирането за родината ни като културна и духовна съкровищница на човечеството, съхраняваща тайните за произхода, миналото, настоящето и бъдещето на човешката раса. Познаването на оригиналното и автентично божествено учение на древните богари, на великите родоначалници и патриарси на древна Тракия, разкрива пред читателя и тайните на Светите хероси.

Чрез декодирането на идеограмната йероглифна писменост на траките и по-късния им линеарен бохарски скрипт, а сега и след разчитането на древните рунически знаци като Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др., както и множество други артефакти от неолита и енеолита, книгата представя автентични източници на информация за живота, мирогледа и вярата на първото човечество, от които произлизат всички по-късни духовни и философски учения. Подчертава се особеното културно и духовно значение на системата от рунически знаци („Рибено Писмо") от о-в Самотраки, както и нейното централно място в Мистериите на Орфическата школа и учение.
Книгата съдържа и нови задълбочени анализи на пасажи от Библия Бесика.

В представянето си, авторът отбеляза, че първоначалните ожесточени опити да се оборят новооткритите факти /чието обнародване от д-р Стефан Гайд и екипа на Института по Т-Наука датира отпреди поне 12 години/, вече завиват към една нова тенденция на поява на имитации и присвояване на подхода към коректното разчитане на свидетелствата за богари и Траки, и профанизиране на темата от ентусиазирани патриотари.

Акад. Цветан Гайд увери феновете на откритията, че има още много материали и артефакти, върху които Институтът по Т-наука работи и продължава да допълва и развива тази нова насока в Тракологията.

Авторът обобщи също и основните изследвания и изводи, изложени в новата книга, а именно:

Представени са исторически сведения и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия /„Трако де Данан" - Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Направен е нов пробив и надграждане след декодирането на йероглифите-идеограми на Тракийското Писмо, като са разчетени вече и древните рунически знаци в Тракия чрез „метода Гайд" през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите, наречена от тях „огам" или Дървесна писменост. Руническият скрипт изпълва с конкретно съдържание /законови формули от типа „правѝ - не правѝ" и други действени формулировки-глаголи на речта/ образните знаци върху древни артефакти, мегалити и природни феномени.

Наблюдава се преход в употребата на тази писменост от първоначалната ѝ роля на магически заклинателни формули към едно все по-социално насочено законодателство, което регулира отношенията между човеците в справедлив ред. Извежда се тезата, че именно тези послания са прототипът на доста по-късния Мойсеев закон, записан именно върху каменни плочи от „самия пръст Божий".

Големият пробив в разчитането на новите артефакти прави „четими" и разбираеми древни послания, чието съдържание е на високо концептуално ниво.

За книгата авторът казва:

„От страниците на книгата в ръцете Ви, ще изгрее пред Вас най-древното законодателство на патриарха Орфей, написано със свещени руни върху скрижали на библиотека (библия) от най-древни артефакти - същите знаци, с които по-късно са изписани мойсеевите заповеди, а друидите законотворци са управлявали келтското общество. Чрез системата на рунически знаци на „Рибеното писмо" от о-в Самотраки ще проникнете в мистериите на орфическата школа..."

На финала, Акад. Цветан Гайд призова за завръщане към корените, към преоткриване на българската идентичност и изследване на духовните технологии, които предците ни са владели, чиято цел е не просто прогрес и развитие на човека във видимия свят, но развитие на скритите творчески дарби вътре в човека.