МВР вече символично пое председателството на Съвета на ЕС
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2017 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР вече символично пое председателството на Съвета на ЕС

/КРОСС/ В рамките на провеждащото се в Брюксел заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" се състоя кратка церемония по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС в частта "Вътрешни работи". По време на церемонията естонският вътрешен министър Андрес Анвелт подари на министър Валентин Радев каска с пожеланието да е добре защитен и да прояви сила през следващите 6 месеца, които са изключително важни за областта на правосъдието и вътрешните работи. В работен план участниците в заседанието обсъдиха и въпроси, свързани с възстановяването на нормалното функциониране на Шенгенското пространство.

В рамките на формата министър Валентин Радев проведе кратка работна среща с британския министър на вътрешните работи г-жа Амбел Руд. Двамата обсъдиха приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. По време на срещата бе заявено взаимното желание и готовност за спазване и развиване на високото ниво на сътрудничество и информационен обмен в областта на вътрешните работи след Брекзит.

Работата на формата „Правосъдие и вътрешни работи" продължава. По време на заседанието министър Валентин Радев ще представи и приоритетите на Министерството на вътрешните работи, заложени в програмата на правителството по време на българското председателство на ЕС.