Предстои вписване на новия изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2017 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстои вписване на новия изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД

/КРОСС/ Предстои Стоян Беличев да бъде вписан като нов изпълнителен директор и член на Управителния съвет на „Автомагистрали" ЕАД. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на блицконтрол в парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Причина за промяната в ръководство на държавното дружество е свързана не само с пропуски при поддръжката при зимни условия, а и с констатирани преди това пропуски.

Министърът коментира организацията за почистване на пътищата по време на снеговалежите през миналия месец и отбеляза, че подготовката е била добра от гледна точка на мобилизация на техника и наличие на материали. Ще заложим по-строги санкции в случай на неизпълнение на задължения от страна на пътноподдържащи фирми в новите договори, които предстои да бъдат сключени през 2018 г., обяви Нанков.

През следващата седмица на съвместно заседание на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на парламентарната Комисия по околната среда и водите ще се проведе сериозна дискусия, на която в детайли ще се дебатират идеите за въвеждане на т.нар. такса „солидарност" и „водни помощи". Министърът подчерта, че тези идеи не са нови и са свързани с търсене на възможности за подпомагане на един от най-недофинансираните сектори.