"Лудогорец" взе така нужната точка в Германия и продължава напред в Лига Европа
Секция: СПОРТ
08 Декември 2017 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" взе така нужната точка в Германия и продължава напред в Лига Европа

/КРОСС/ „Лудогорец" продължава напред в Лига Европа. Българският шампион предоля груповата фаза на втория по сила континентален турнир по футбол и се класира за 1/16-финалите на надпреварата. Това стана факт, след като разградският тим удържа равенство 1:1 при гостуването си в Германия на „Хофенхайм".

Именно равенство беше необходимо на „Лудогорец", тъй като при поражение отборът щеше да остане на трета позиция в групата и да отпадне, след като в другия мач „Истанбул Башакшехир" успя да победи с 2:1 вече класиралия се „Брага".

Така „Лудогорец" завърши на второ място в група „С" с 9 точки - 1 по-малко от „Брага" и 1 повече от „Истанбул Башакшехир". Предварително считаният за фаворит „Хофенхайм" пък явно реши да заложи на изявите си в немското първенство и остана на последното място с 5 точки.

Герой за „Лудогорец" в Германия бе Вандерсон, който вкара гола, донесъл точката на отбора. Това стана в 62-рата минута, а преди това - в 25-ата минута, домакините бяха повели в резултата с попадение на Окс.