Мадуро побеждава на местните избори
Секция: СВЯТ
08 Декември 2017 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мадуро побеждава на местните избори

/КРОСС/ Въпреки икономическата криза и международните критики венецуелският президент Николас Мадуро ще отбележи в неделя нова победа - този път на местните избори, при почти липсваща опозиция, което ще е тест за него преди президентските избори през 2018 г.

За социалистическия лидер, който възнамерява да се кандидатира догодина, политическият терен е до голяма степен разчистен, тъй като трите основни партии от опозиционната коалиция Кръгла маса за демократично единство (КМДЕ) решиха да бойкотират местния вот.

В лагерна на противниците на Мадуро изглежда всички са паднали духом, тъй като чавизмът (по името на покойния президент Уго Чавес) е превзел почти всички институции.

Очаква се Единната социалистическа партия на Венецуела (ЕСПВ) да засили властта си в страната с една основна цел: президентските избори в края на 2018 г., които според мнозина анализатори и лидери на опозицията ще бъдат пренасрочени за първото тримесечие.

От 335 града, които в неделя ще избират кметове за следващите четири години, ЕСПВ управлява 242, опозицията 76, а останалите са в ръцете на независими кметове.