Ветровито ще бъде днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2017 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ветровито ще бъде днес

/КРОСС/ Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца - ще продължи да се понижава. Днес ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максимални температури между 10° и 15°, в западните райони на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски: 7°-10°.

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи от дъжд, но с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, а след обяд временно и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра - 1°.