Северна Корея за Тръмп и решението му за Йерусалим: Изкуфял старец и презрян мошеник
Секция: СВЯТ
09 Декември 2017 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Корея за Тръмп и решението му за Йерусалим: Изкуфял старец и презрян мошеник

/КРОСС/ И Северна Корея не остана встрани и разкритикува решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, предава „Франс прес". В изявление, разпространено от официална севернокорейска медия, говорител на външното министерство в Пхенян нарече Тръмп "изкуфял старец".

На фона на напрежението около ракетната и ядрена програма на Пхенян президентът на САЩ и севернокорейският лидер Ким Чен-ун през последните месеци размениха заплахи за война и лични обиди.

Сега изолираната страна се присъедини към почти единодушните критики на международната общност относно решението на Тръмп, като го определи като "безразсъдно и злонамерено".

"С оглед на факта, че този психично нестабилен изкуфял старец открито призова за тотално унищожение на суверенна държава в ООН, това негово действие не е изненада", каза говорител на министерството на външните работи, цитиран от държавната агенция KCNA.

"Този негов ход ясно показва на целия свят, кой е истинският унищожител на световния мир и сигурност и презрян мошеник в международната общност", добави говорителят, цитиран от "Фокус".