Предстоящи събития в страната на 10 декември
Секция: Предстоящи събития
10 Декември 2017 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 10 декември

/КРОСС/ ***
Плевен.
От 18.00 часа на площад „Възраждане" президентът Румен Радев ще участва в тържествената заря-проверка по повод 140 години от Плевенската епопея.

***
Шумен./с. Хитрино.
От 11.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде брифинг по повод една година от трагедията след влаковата експлозия в селото.

***
София.
От 10.30 часа в храм „Св. ап. Андрей Първозвани", деца от неделното училище при църквата ще изложат свои творения на рождественски базар.

***
София.
От 18.00 до 19.30 часа пред Китайското посолство с бдение със свещи и мирен протест ще бъде отбелязан Международният ден за човешки права практикуващи китайската система за самоусъвършенстване Фалун Дафа.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Туристически комплекс „Акве калиде" ще се проведе коледна работилница.

***
Варна.
От 12.30 часа в зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център във Варна, местната структура на ГЕРБ организира XXI открит турнир по ускорен шах.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на Коледния базар в парк „Марно поле" ще се проведе кампания на фондация „Искам бебе" „Ангелска чудотворница" във Велико Търново".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „К. Кисимов" ще се проведе коледно матине за деца и родители с участието на Ангел Заберски бенд и Астор „Магия по Коледа Ангел Заберски бенд и Астор".

***
Габрово.
От 12.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев" - Габрово ще се състои уникалния културен проект Музикална лаборатория за човека с Йордан Камджалов.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се играят мачове от Детския турнир по хандбал „Купа Горна Оряховица", под домакинството на ХК „Раховец 2008" - град Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 и от 11.30 часа на Стадион „Захарни заводи" ще се проведат срещи за „Футбол 7" и „Футбол 9" между ФК „Долна Оряховица" - град Долна Оряховица - ФК „Локомотив" - град Дряново.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе кукленият спектакъл „Косе Босе".

***
Перник.
От 11.00 часа в Малък салон в Двореца на културата ще се състои концерт на Духовия оркестър при ОК Дворец на културата и Хор „Родна песен" при ЦПЛР - ОДК - Перник.

***
Плевен.
Посланикът на Русия в България А.А.Макаров ще вземе участие в тържества, посветени на 140-годишнината от освобождението на Плевен. Паметният ритуал ще започне от 08.30 от света литургия в храм „Св.Параскева". След нея от 11.00 часа следва панихида в памет на загиналите на пл. „Възраждане". В двора на Параклис „Св. Георги Победоносец", ще бъдат поднесени цветя и венци. В 12.00 в Дома на култура и творчество „Иван Радоев" започва празничен концерт „Плевен помни", след който ще бъдат поднесени цветя към паметника на ген. Скобелев. От 18.00 ще се проведе тържествена заря-проверка на пл. „Възраждане".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Куклен театър ще се играе спектакълът „Обущарят и джуджетата" по Братя Грим.