Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
10 Декември 2017 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ Борисов поиска единни Балкани, е водещото заглавие на днешния брой на "Труд" след срещата на четиримата балкански лидери в Белград. България, Гърция, Румъния и Сърбия се обединиха за стабилността на региона. Букурещ ще е домакин на следващата среща. "24 часа" пише на първа страница - "Балканската четворка - врата за новите инвестиции в Европа". Офертата към Пекин е за бързи влакове и газопроводи. По темата "Стандарт" допълва "България, Гърция, Сърбия и Румъния правят общи проекти за газопроводи и влакове. Магистралата София-Белград ще е готова до две години."

"Хитрино още сънува адския взрив една година след трагедията", четем на страниците на "Телеграф". 7 души загинаха при взрива от ранните часове на 10 декември 2016-а, припомня вестникът. Малкият бизнес в селото е без никаква помощ оттогава, много хора вече са безработни.

Четирима българи са в кубински затвор от една година без присъда, съобщава "24 часа". Те са обвинени в кражба. Вестникът цитира отговор на министъра на външните работи Екатерина Захариева на питане на депутата социалист Таско Ерменков. До този момент за случая не е оповестено публично.

Народния театър на крака за Стефан Данаилов, пише "Труд" по повод честването снощи на 75-годишния рожден ден на именития ни актьор и преподавател. Празничната програма била изненада за рожденика, който има над 150 роли в киното, театъра и телевизията.

"Стандарт" разказва за погребението на световноизвестния френски рокпевец и актьор Джони Холидей. Три съпруги и трима президенти изпратиха вчера великия музикант. "Франция пя и плака", пише вестникът, като отбелязва, че първата съпруга на Джони Холидей е родената в България популярна певица Силви Вартан.