Пиротехника на футболни агитки гърмяла по време на пожара в жандармерията в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2017 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиротехника на футболни агитки гърмяла по време на пожара в жандармерията в Бургас

/КРОСС/ Димки и сигнални ракети, конфискувани от футболни хулигани, са се възпламенили по време на пожара в складовете на жандармерията в Бургас. Това сочат данни от първоначалния оглед на мястото на инцидента, съобщава „Дарик".

Базата избухна в пламъци в събота следобед и за кратко огнената стихия унищожи 700 кв.м площ, а серия от гърмежи стресна обитателите на жилищните блокове, които се намират на метри от поделението.

От МВР успокоиха, че в складовете няма боеприпаси. Оказа се, че е пламнала пиротехника, иззета по време на футболни мачове, които жандармеристите охраняват. Тя е била оставена за съхранение в едно от помещенията в склада, какво обаче е точното ѝ количество към момента не може да се каже.

Взети са незабавни мерки за овладяването на ситуацията, а пожарът е бил потушен с водни струи и пяна. Бързата реакция на огнеборците предотвратила още по-сериозни поражения от стихията. Въпреки, че сградата е с дървен гредоред, който е улеснил разрастването на пламъците, са спасени близо 40 процента от складовите площи. Помещенията за обучение и специализирани зали, нямат никакви щети, разказаха специалисти.

По случая вече е образувано досъдебно производство. Очаква се заключението на специалистите, на които е възложена пожаротехническата експертиза. Предстоят и разпити на всички, ползвали помещенията.

Огледите показаха, че причината за инцидента е късо съединение.