Президентът на Иран: Американо-израелският заговор за Близкия изток е обречен на провал
Секция: СВЯТ
10 Декември 2017 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът на Иран: Американо-израелският заговор за Близкия изток е обречен на провал

/КРОСС/ Американо-израелският заговор за Близкия изток е обречен на провал. Това обяви президентът на Иран Хасан Роани във връзка с възникналото напрежение в региона, след като Доналд Тръмп реши да признае Йерусалим за столица на Израел.

„Ние, мюсюлманите, ние, иранците, мислим за защитата на Йерусалим и правата на палестинците като за свещена кауза във всеки момент - днес и в бъдеще. Америка няма да успее в този заговор. Ционизмът няма да успее в тази заговор. И с помощта на Бог, мюсюлманските нации някой ден ще освободят Йерусалим", обяви Рохани.

Той коментира и изострените отношения с другия регионален лидер Саудитска Арабия, като заяви, че страната му може бързо да възстанови връзките си със Саудитска Арабия, ако тя спре бомбардировките над Йемен и сложи край на "грешното приятелство" с Израел.

„Искаме Саудитска Арабия да спре с две неща: грешното приятелство с ционизма и нечовешките бомбардировки над Йемен. Нямаме други проблеми със Саудитска Арабия и можем да възстановим връзките си и да имаме добри отношения. Те трябва да дадат началото на това".