Доброволци от Jaguar Land Rover чертаха карти благотворително
Секция: Автомобили
11 Декември 2017 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доброволци от Jaguar Land Rover чертаха карти благотворително

/КРОСС/ Jaguar Land Rover и Червеният кръст честват Международния ден на доброволеца с дигитален проект „Mapathon"

Над 150 служители помагат на Червения кръст да предлага помощ, вода и имунизации в Бангладеш

През 2016 г. над 10 000 служители на Jaguar Land Rover взеха участие в доброволчески инициативи

В най-голямата досега доброволческа дейност на Jaguar Land Rover повече от 150 служители взеха участие в първото за компанията събитие „Mapathon", в което чертаха пътища, реки и сгради из широката област на района Куригам в Бангладеш с използването на сателитни изображения. Събитието отбелязва Международния ден на доброволеца и чества 64 години партньорство между Jaguar Land Rover и Червения кръст.

Служителите на Jaguar Land Rover се присъединяват към глобална общност от доброволци, картографиращи области, в които хуманитарни организации като Червения кръст помагат на застрашени хора. Бангладеш беше избрана да подкрепи работата на Червения кръст в района за осъществяване на дейности за намаляване на риска от бедствия и повишаване на устойчивостта на общностите.

Крис Торп, бизнес директор, каза: "Всяка година бедствията убиват почти 100 000 души и засягат или изселват още 200 милиона в световен мащаб. Много от тези места не са на никоя карта, което прави трудно достигането до тях в случай на опасност. Взимайки участие в днешния „Mapathon", нашите служители помагат на Червения кръст да осигурява животоспасяваща подкрепа на застрашените общности в Бангладеш, впрягайки таланта на служителите на Jaguar Land Rover в постигането на истински социален ефект."

По време на двучасовото събитие, използвайки Humanitarian OpenStreetMap Team Tasking Manager, на всеки доброволец беше разпределена част от територията за проследяване посредством сателитни изображения и очертаване на характеристиките като сгради, пътища и реки. Създадените карти са с отворени данни и Червеният кръст и други неправителствени организации могат да използват картите, когато реагират на кризи.

През 2016 г. рекордните 25 процента от служителите на Jaguar Land Rover в цял свят отдадоха доброволно 100 000 часа, за да подкрепят екипни образователни посещения и общностни проекти, фокусирани върху регенерацията, околната среда, образованието, подкрепата за млади хора и благотворителността.

С повече от 42 000 служители в цял свят Jaguar Land Rover работи в тясно сътрудничество с организации по света, спомагайки за повече знания и по-добър живот. Компанията насърчава служителите да участват в доброволчески проекти в подкрепа на общностите по света и да развиват умения извън обичайните им роли.

Jaguar Land Rover подкрепят Международната федерация на Червения кръст (IFRC) и на Червения полумесец от 1954 г. и са предоставили 120 автомобила на IFRC, които са разпределени по всички кътчета на света.

Тази награждавана инициатива покрива разнообразие от хуманитарни програми в световен мащаб като здравна просвета в Южна Африка, социални грижи в Италия, Португалия и Обединеното кралство, устойчивост в Австралия, водоснабдителни и санитарни проекти в Южен Судан и Бурунди.