"Еврофутбол" изпрати спортните си таланти за 2017 и обяви Топ 10 на най-добрите
Секция: СПОРТ
11 Декември 2017 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Еврофутбол" изпрати спортните си таланти за 2017 и обяви Топ 10 на най-добрите

/КРОСС/ „Еврофутбол" изпрати подобаващо своите Спортни таланти за 2017 г. със специална церемония, на която бяха обявени и най-добрите състезатели на програмата за настоящата година - ТОП 10. Събитието се състоя днес, 11.12.2017 г., от 11 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов" на ул. „Любен Каравелов" №15 в столицата. На него присъстваха повече спортисти, които бяха подпомогнати от букмейкърската къща през отминаващите 12 месеца, представители на медиите, спортни деятели, родители и треньори.

„Уважаеми гости и партньори, благодарим ви, че сте тук с нас - на официалната церемония по закриването на тазгодишното, шесто поред издание на програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол"! За мен е чест да ви приветствам с „Добре дошли!" и да споделя с вас емоцията си от това да съм тук, сред вас!", сподели г-жа Руди Вачкова, един от управителите на „Еврофутбол". Г-жа Вачкова официално обяви и предстоящия старт на следващото, седмо поредно издание на програма „Спортни таланти" през 2018 г.: „Ние продължаваме да подкрепяме българските спортни надежди и да вярваме в тях!".

„Пожелавам на всички вас - Спортните таланти на „Еврофутбол" и Фондация „Работилница за граждански инициативи", преди всичко здраве! Знам, че усърдието, трудолюбието и целите, към които се стремите, ще ви доведат до успеха! Благодаря на вашите родители, приятели и треньори за подкрепата, която ви дават, защото без нея нямаше да сме тук!", каза и г-жа Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) - основен партньор на програмата от самото й създаване.

ТОП 10 на Спортните таланти на „Еврофутбол", които бяха определени след гласуване от страна на медиините партньори на Програмата, получиха специална парична премия от компанията - за своите успехи, талант и постоянство.

Ето имената на отличените, съответно - вотът, който получиха от журналистите:
1. Владимир Далаклиев, таекуондо WTF - 1000 лева и 136 точки - десет 1-ви места, едно 2-ро място, две 3-ти места;
2. Диана Петкова, плуване - 800 лева и 120 точки - едно 1-во място, четири 2-ри места, три 3-ти места;
3. Александър Джорджев, таекуондо WTF - 600 лева и 113 точки - шест 1-ви места, едно 2-ро място, две 3-ти места;
4. Ивайло Иванов, джудо - 400 лева и 86 точки;
5. Мария Делчева, бадминтон - 400 лева и 71 точки - две 1-ви места, едно второ място;
6. Ангел Кодинов, кану - каяк - 400 лева и 71 точки - едно 2-ро място, три 3-ти места;
7. Петър Божилов, плуване - 300 лева и 56 точки;
8. Антоан Божилов, лека атлетика за хора с увреждания - 300 лева и 51 точки;
9. Антонио Иванов, лека атлетика - 300 лева и 49 точки;
10. Атанас Хорозов, кану - каяк - 300 лева и 42 точки.

За 2017 г. „Еврофутбол" подкрепи общо 27 спортисти, състезаващи се в индивидуални спортове, вкл. специална квота за хора с увреждания, на възраст до 25 г., вкл. Общата стойност на финансовата подкрепа е близо 100 000 лева, а добавената стойност на програмата е изключителното личностно развитие, вкл. обучение в сферата на комуникациите, което всеки един от състезателите придоби. Доверието, което екипът на „Еврофутбол" изгради със своите млади приятели и силното партньорство на Фондацията, промениха образа на българския спортист - новото поколение родни спортни надежди твори своето бъдеще в унисон със световните тенденции на наднационалност и толерантност!

„Еврофутбол" изказва изключителната си благодарност на партньорите си от ФРГИ; на членовете на Групата на съветниците, които безвъзмездно и за поредна година подкрепиха Програмата с ценното си присъствие и съвети; на своите медиини партньори и на всички спортисти, треньори, родители и приятели - без вас нищо нямаше да е същото!

Пожелаваме успех и късмет на всички спортисти!


Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.