Българин стана световен шампион по карате
Секция: СПОРТ
11 Декември 2017 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин стана световен шампион по карате

/КРОСС/ Злато, сребро и 4 бронзови медала спечелиха националите на Българската карате киокушин федерация от Световното първенство на КWU в Русия.

Българин спечели престижната шампионска титла от едно от най-големите състезания по карате киокушин за годината - Световното първенство на KWU в Русия. То се проведе на 9 и 10 декември в Екатеринбург и в него участваха състезатели от цял свят.

След оспорвана битка с боец от Литва, Алекандър Команов надви и спечели световната шампионска титла в категория до 90 кг. Победите не приключват до тук. Братът на Александър - Иван Команов, спечели сребърен медал и стана вицешампион в категория до 70 кг.

Освен златото и среброто, националите на Българската карате киокушин федерация завоюваха още 4 отличия. Дилян Николов, Ия Костова, Христо Георгиев и Георги Дойчев станаха бронзови медалисти. Така българските спортисти си тръгват от едно от най-трудните първенства в света на киокушин с общо шест медала.

България беше представена на Световното първенство на KWU в Русия от националния отбор на БККФ, който бе в състав от 11 състезатели. Това означава, че повече от половината от каратеките ни успяха да се преборят за отличия, което е успех не само за БККФ, но и за нивото на киокушин в България.

„Конкуренцията беше жестока, но състезателите ни се справиха отлично", категоричен е треньорът на националния отбор на БККФ Захари Дамянов - абсолютен световен шампион по карате киокушин.

Националите ни се прибират днес от Русия. Очаква се да пристигнат на летище София в 22.30 ч. тази вечер с полет от Москва.