Президентите на Египет и Палестина обсъдиха ситуацията с Йерусалим
Секция: ПОЛИТИКА
12 Декември 2017 08:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентите на Египет и Палестина обсъдиха ситуацията с Йерусалим

/КРОСС/ Палестинският президент Махмуд Абас посети Кайро вчера за разговори с арабски лидери, за да мобилизира подкрепата сред страните от Близкия изток срещу признаването от САЩ на Йерусалим за столица на Израел, предаде Ройтерс.

Той се срещна с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, който е ключов посредник в мирните преговори с Израел и между враждуващите палестински фракции. Двамата се договориха да продължат координацията на високо равнище и да използват отхвърлянето на американското решение за Йерусалим с цел утвърждаване на правата на палестинците, се казва в декларация на офиса на египетския президент.

Говорител на Абас каза, че скоро ще има арабска инициатива за запазване на правата на палестинския народ. Абас се срещна и с генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт в централата на организацията в Кайро.

След срещата говорителят на Абас каза, че се изискват смели палестински и арабски решения при сегашната ситуация. Очаква се палестинският президент да посети Истанбул, където ще говори на среща на Организацията за ислямско сътрудничество, обединяваща повечето мюсюлмански страни.