Забраниха паркирането на автобуси пред "Св. Александър Невски"
Секция: ПОЛИТИКА
12 Декември 2017 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Забраниха паркирането на автобуси пред "Св. Александър Невски"

/КРОСС/ Общинският съветник инж. Симеон Славчев: Когато усилията на граждани и институции се обединят, се решават проблемите

Заповедта е на кмета на София Йорданка Фандъкова и с нея се забранява паркирането на автобуси пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Тази забрана е своеобразен успех за общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев, който лично се зае с каузата.

"Решаването на проблема с автогарата пред храм-паметника „Св. Александър Невски" доказва, че когато обединят усилия гражданското общество, гражданските организации, институциите в лицето на Столичния общински съвет и Столичната община, даден проблем много бързо и лесно може да бъде решен", коментира общинският съветник.

В края на юли след десетки сигнали на столичани инж. Славчев пое ангажимент да се премахнат автобусите от площада пред храма. Въпреки че там е било разрешено да спират до 5 автобуса, почти цяло лято там имаше над 10. Освен туристически автобуси от "Св. Александър Невски" тръгваха и пътнически автобуси, а мястото бе превърнато в незаконна автогара.

До решението на проблема се стигна, след като инж. Симеон Славчев направи анкета сред столичани и над 83% от тях гласуваха за премахването на незаконната автогара пред "Св. Александър Невски". Веднага след това той отправи питане към кмета Йорданка Фандъкова, а тя пое ангажимент към общинския съветник, че ще издаде заповед и ще се премахме автогарата пред един от символите на София.

"Удовлетворен съм, че успяхме да докажем, че този модел работи и ще продължавам и занапред да го налагам и прилагам. Чрез диалог, търсене на решения, консенсус и обединяване на усилия между граждани и институции, ще работя за решаването и на всеки друг проблем на София. Поздравявам столичани със спечелената битка и кауза! Съединението прави силата!", каза инж. Симеон Славчев.