Руските сили за сигурност са предотвратили над 60 терористични нападения
Секция: Русия
12 Декември 2017 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските сили за сигурност са предотвратили над 60 терористични нападения

/КРОСС/ Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е предотвратила над 60 терористични престъпления, включително и 18 терористични акта, планирани за предстоящите Новогодишни празници и президентските избори в страната, които ще се проведат през месец март 2018 година, посочват руски медии.

Началникът на руската ФСБ Александър Бортников е потвърдил информацията за предотвратените нападения - той е обяснил и че властите са попречили да се осъществят и самоубийствени атентати, планирани от хора от Централна Азия.

"Вчера, в резултат на специална операция на ФСБ в района на Москва, беше предотвратена дейността на група хора от Централна Азия, които са планирали терористични актове, включително и самоубийствени атентати по време на Новогодишните празници и по време на кампанията за президентските избори", обясни Бортников по време на среща на Комитета за борба с тероризма.

Бортников добави и че властите са иззели от терористите импровизирани взривни устройства, унищожени са и огнестрелни оръжия и боеприпаси, открити в специална лаборатория за производство на терористичен арсенал.

По думите на шефа на ФСБ други две терористични клетки са били разбити в интервала от 9 до 11 декември. Групировките са били добре организирани. Те са били управлявани от "Ислямска държава". Бортников добави и че е разбита и трета групировка, оперираща на територията на Ставропол.