Русия подкрепи спортистите си за участие на Олимпиадата
Секция: СПОРТ
12 Декември 2017 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия подкрепи спортистите си за участие на Олимпиадата

/КРОСС/ Руският олимпийски комитет (РОК) реши да подкрепи спортистите си, които искат да се включат в зимните игри в Пьончан през 2018 г., предаде агенция "РИА Новости".

Решението беше очаквано, след като миналата седмица президентът Владимир Путин даде зелена светлина за олимпийско участие под неутрален флаг и химн.

Миналия вторник Международният олимпийски комитет (МОК) спря Русия от участие в олимпиадата заради системното нарушаване на антидопинговите правила. Руснаците с квоти получиха покана да участват при определени условия и под названието "Олимпийски спортисти от Русия".

Те трябва да докажат, че са "чисти" от допинг, а освен това не трябва да са имали предишни нарушения на антидопингоивите правила. При евентуални техни победи ще звучи олимпийският химн вместо руския, а спечелените от тях медали няма да бъдат причислени към общия актив на Русия.

Днес се проведе насроченото миналата седмица заседание на изпълнителния орган на РОК - Олимпийското събрание. Членовете на изпълкома решиха единодушно да подкрепят своите сънародници, които искат да се състезават в Пьончан като неутрални атлети.