БСП е против увеличението на цената на водата и организира протест пред КЕВР
Секция: ПОЛИТИКА
12 Декември 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП е против увеличението на цената на водата и организира протест пред КЕВР

/КРОСС/ „Противопоставяме се на увеличението на цената на водата и организираме протест срещу това пред КЕВР на 15 декември от 10.30 часа". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

„На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града", каза Нинова и посочи, че сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./m3. По думите й повишение ще има още за градовете: Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца и други.

„Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", посочи Нинова и обърна внимание, че това решение ще бъде на закрито заседание на КЕВР. По думите й по тази причина представителят на КЕВР, който е предложен от БСП и е избран от парламента, няма да участва в това заседание.

Лидерът на БСП покани жителите на тези градове да дойдат и да изразят мнението и позицията си. „Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

В допълнение, лидерът на червените коментира още, че до края на деня ще заведе дело срещу Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ за лъжите и клеветите по неин адрес за „Техноимпекс".

„Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ПП ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Лидерът на БСП се обърна към ГЕРБ и им каза, че всичко, каквото имат да казват оттук нататък могат да направят в Съдебната палата и в Софийски градски съд.