Кремъл обясни: Вече няма нужда от мащабно присъствие на руски военни в Сирия
Секция: Русия
12 Декември 2017 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кремъл обясни: Вече няма нужда от мащабно присъствие на руски военни в Сирия

/КРОСС/ Вече няма нужда от мащабно присъствие на руски военни в Сирия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. Той уточни, че руските военновъздушни сили ще нанасят конкретни удари по цели на джихадистите, ако е необходимо. Вчера руският президент Владимир Путин нареди армията да започне изтегляне от Сирия, тъй като работата й в голяма степен е приключила.

Междувременно част от руските войски, разположени в Сирия, се завърнаха днес в Русия. Така започна изтеглянето на "значителна част" от руските сили в страната, обявено от президента Владимир Путин, съобщи министерството на отбраната, цитирано от Франс прес.

Батальон от военна полиция от Южния военен окръг на Русия, изпратен в Сирийската арабска република, е прехвърлен с два военнотранспортни самолета на летището в Махачкала, столицата на руската република Дагестан, уточни в комюнике армейското командване. От друга кавказка република, Северна Осетия, са предислоцирани в постоянните си бази и бомбардировачите Ту-22 М3, нанасяли от северноосетински летища удари по цели в Сирия.