Предстоящи събития в страната на 13 декември 2017
Секция: Предстоящи събития
13 Декември 2017 07:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 13 декември 2017

/КРОСС/***
София.
От 14.45 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с министър-председателя на Кралство Норвегия Ерна Солберг.

***
София.
От 16.30 в Гербовата зала на „Дондуков"2 президентът ще удостои посланика на Португалската република Луиш Фераш с орден „Мадарски конник" първа степен за неговите заслуги за укрепването и развитието на двустранните отношения между Република България и Португалската република.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
В сградата на Министерски съвет, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с норвежкия премиер Ерна Солберг, която пристига на официално посещение в България.

***
Пловдив.
От 11.00 часа заместник министър-председателят Валери Симеонов ще открие новата приемна на трето РУ „Полиция" при ОД на МВР - Пловдив на ул. „Дилянка" в Шекер махала.

***
София.
Зам.-министър Десислава Ахладова ще се срещне с представители на неправителствени организации, за да обсъди с тях пререгистрацията на юридическите лица с нестопанска цел.

***
София.
От 09.00 часа ХIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Константин Н., Марио Н. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 11 състав на СГС ще гледа делото срещу Христо Петров бивш управител на „Фонд научни изследвания", (умишлена безстопанственост).

***
София.
От 10.45 часа в малката зала Арена Армеец София - Европейска столица на спорта и Столична община традиционния Коледен спортен празник под надслов „Да подкрепим колективните спортове".

***
София.
От 10.00 до 15.30 часа в хотел „Витоша" по проект „Изграждане и внедряване на система за дистанционно електронно гласуване" ще се проведат симулации на дистанционно електронно гласуване в изпълнение на договор, сключен между Държавна агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) и „Ню Ай" АД.

***
София.
От 10.00 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Т., Пламен Н., Тодор С., Виктор М. и Веселин Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА Национално пациентско обединение „Конфедерация защита на здравето"/КЗЗ/ ще представи Пътна карта на Европейския пациентски форум, инструмент за политическо ръководство и призив за дългосрочна визия на пациентите и гражданите на ЕС.

***
София.
От 10.30 часа 19 състав на СГС ще гледа делото срещу Веселин Пенев и Юлия Димитрова (делото за царските конюшни по обвинение за представяне на невярно заключение от лицензиран оценител или одитор).

***
София.
В Народното събрание Обединението на жените социалистки област Пловдив ще внесе подписка за ратификация на Истанбулската конвенция.

***
София.
От 11.00 часа ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А., Цветомир Ц. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои заключителната пресконференция в кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 11.10 часа в Национален пресклуб БТА Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците ще проведат Заключителна пресконференция на Кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Българското либертарианско общество и Движение „Промена" ще представят проучването "Анализ на българската наркополитика 2009-2016 г."

***
София.
От 13.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция по повод на Третото издание на пътуващ Международен турист филм фест /София - Истанбул - Чорлу - Одрин, 13 - 17 декември 2017 г./

***
София.
От 12.00 часа в къщата на художника Нено Балкански в столичния квартал „Изток" на ул. „Латинка" 12, ще бъде представена нова музейна експозиция, посветена на Балкански.

***
София.
От 12.30 часа в Български културен институт ще се състои церемония по връчване на наградите на победителите в конкурса за есе на тема „Измеренията на българската поезия 20 -21 век".

***
София.
От 13.00 часа в конферентна зала „Перла" на хотел „Даунтаън" ще се състои заключителна конференция на тема „Постижения и предизвикателства при предоставянето на услугата Кризисен център за жени пострадали от домашно насилие и техните деца в Димитровград".

***
София.
От 13.30 часа Прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание.

***
София.
От 13.30 часа I състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа пред посолството на САЩ в София Инициативен комитет - „Ерусалим столица на Палестина" организира протестен митинг.

***
София.
Oт 14.00 часа в зала "Киото на хотел " Маринела" ще се проведе традиционният форум "ДА! На българската храна". Участие във форума ще вземе министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и др.

***
София.
От 14.00 часа ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо И. за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Галерия" на хотел „Анел" ще бъдат връчени Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Музикална" на Централния военен клуб , ПП Обединени земеделци организира Възпоменателна дискусия, посветена на живота и делото на д-р Г. М. Димитров. Събитието е по повод 45 години от кончината на земеделския лидер, политик и демократ.

***
София.
От 16.30 часа в Мраморно фоайе на НДК ще се състои последната дискусия в Годината на детската книга на тема „Поколението Милениум - илюстратори. Трудната среща с българския издател".

***
София.
От 18.00 часа в „Сити Марк Арт Център" ще се състои мултимедийно представяне на филма „Царят". Очаква се на събитието да присъства Н. В. Цар Симеон, български и чуждестранни гости.

***
София.
От 18.00 часа в литературен клуб „Перото" ще бъде представено творчеството на Любен Петков.

***
София.
В 19.00 часа в Дома на архитекта - ул. „Кракра" 11, Българо-финландското дружество за приятелство организира честване на 100 - годишнината от обявяването на независимостта на Финландия.

***
София.
В 19.05 часа от Tерминал 2 нa Летище "София" заминава втората група участници в 26-ата Национална антарктическа експедиция.

***
Асеновград.
От 11.00 ч. кметът на община Асеновград ще направи последната за годината редовна пресконференция по актуални за общината теми.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Регионална библиотека Читалня „Детски отдел" ще се проведе „Детско утро".-

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев" Благоевград ще се проведе Детско утро под надслов „Коледна песен".

***
Благоевград.
От 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще се проведе „Часът на приказния разказвач" .

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще бъде представена постановката „Секскомедия в лятна нощ" от Уди Алън.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Градската художествена галерия официално ще бъде представена книгата на Владимир Караджов „Етиопска приказка".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров" ще се проведе интерактивна игра „20 въпроса за изкуството".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе благотворителен коледен базар.

***
Варна.
От 15.30 часа в зала „Одесос" на хотел Черно море ще бъде представен анализ на параметрите и принципите на осигуряване на финансиране за Центровете за настаняване от семеен тип, както и другите социални услуги, на територията на община Варна.

***
Варна.
От 18.00 часа пред 18.00 часа пред Община Варна ще се състои протест под надслов „Ние пак сме тук!".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе работна среща с медиите за представяне на обобщените резултати от дейността на центъра през изминалата година.

***
Велико Търново./Ловеч
Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов ще посети Регионалните дирекции във Велико Търново и Ловеч. Той ще се срещне със служителите на двете дирекции и ще връчи награди за постигнати високи професионални резултати. Церемонията във Велико Търново ще започне около 11.30 часа, а в Ловеч ще е около 14.30 часа.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Концерт на Клуба на пенсионера.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане със заинтересовани страни по повод проект на междинна оценка на Общински план за развитие на Община Видин за периода 2014-2020 г. В събитието ще участва и кметът Огнян Ценков.

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще се състои „Шоколадово коледно шоу".

***
Враца.
От 18.00 часа в хотел „Хемус" ще се състои церемонията „Спортист на годината" 2017 г. на град Враца.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър „Невена Коканова" - Ямбол представя постановката „Тайната на един Дон Жуан" от Валентин Красногоров. С участието на Албена Павлова, Михаил Билалов и Камен Иванов.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия „С духа на Коледа" с потребители на Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще бъде представена изложба на макети на културно-исторически обекти „Дунав - Река с много история".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе благотворителен концерт „Защо ние, децата вярваме в чудеса" - младежка инициатива в подкрепа на Георги Петров.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще е играе спектакълът „Чудо".

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата „Anima Animus", с автор Темелко Темелков.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Общински съвет - Ловеч ще се състои пресконференция за отчитане на напредъка по Проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център-Ловеч''.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция във връзка със зимното издание на "Парад на модата" в Плевен.

***
Пловдив.
От 10.00 часа ще бъде открит обновения и разширен Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания на ул. Александър Батенберг 27а (сградата срещу стълбите на Каменица.

***
Пловдив.
От 11.00 ч. в Зала „КОМПАС" в Ректората на ул. „Цар Асен" №24 Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" организира Кръгла маса на тема „Младите хора в Нова Европа"

***
Пловдив.
В 16.30 часа Инициативен комитет от пловдивското село Неделево, община Съединение, заедно с адвокат, ще депозират в деловодството на общината възражение срещу изграждането на компостираща инсталация в селото. Възражението е придружено с подписка от 250 жители на селото.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ ще проведат приемни с граждани по следния график: Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, д-р Аргир Аргиров и Георги Василев ще се срещат с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А. В офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5 Ани Лафчиева ще приема граждани от 17.00 до 18.30 часа, а Емил Русинов от 17.30 до 19.00 часа.

***
Русе.
От 17.30 часа в Пленарната зала на Община Русе над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно" на фондация „Етническа хармония.

***
Свищов.
От 10.30 часа на Камерна сцена в Читалището ще бъде представен „Дядо Коледа, донеси ми красота и вълшебство". Празник с учениците от I „б" клас на СУ „Николай Катранов".

***
Симитли.
От 18.30 часа на моста в Симитли, на разклона за Банско, Сдружение „Бъдеще за Община Банско" организира протест.

***
Смолян.
От 10.30 часа в залата на Областен информационен център - Смолян ще бъдат представени резултатите от дейността на центъра през 2017 г., както и предстоящите инициативи през 2018 г.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Зала № 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" ще се проведе Коледен благотворителен концерт на учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов" в Смолян.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в ЦДГ № 2 „Зорница", библиотeка „Родина" гостува на децата от детската градина във връзка с обявената от МОН Национална седмица на четенето.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в ЦДГ № 23 „Кипарис", митрополит Киприан и Библиотека „Родина" гостуват на децата от детската градина във връзка с обявената от МОН Национална седмица на четенето.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои концерт на класа по пиано на Мария Кирекчиева от Музикална школа при НЧ „Родина 1860".