Крепостта "Баба Вида" спечели специалния приз „Изборът на българите”
Секция: Туризъм
13 Декември 2017 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крепостта "Баба Вида" спечели специалния приз „Изборът на българите”

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът на българите" на тържествената церемония, на която бяха обявени Годишните награди в туризма. Наградата спечели музей-крепост „Баба Вида" - Видин и беше получена от кмета на Видин Огнян Ценков.

Председателят на парламента отбеляза, че с удоволствие връчва приза, спечелен в надпревара с много национални обекти. България е прекрасна страна и благодарение на съвместните усилия на правителството, общините, браншовите организации и бизнеса може да предложи хубав конкурентноспособен продукт, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази подкрепа за инициативата на Министерството на туризма България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

През следващите шест месеца България ще председателства Съвета на ЕС и това е уникален шанс да представим страната ни като атрактивна туристическа дестинация, отбеляза председателят на Народното събрание и изрази увереност, че туристическият бранш ще оползотвори тази възможност.

Кметът на Видин Огнян Ценков благодари на всички, които са участвали в гласуването и са дали гласа си за крепостта „Баба Вида". Тя е символ, тя е последната крепост на българската държава, подчерта той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че годишните награди дават възможност да се откроят най-качествените продукти в туристическия бранш. България има дадености за това да бъде целогодишна туристическа дестинация и може да развива всички видове туризъм, подчерта тя. Министърът на туризма отбеляза, че за първите десет месеца на годината България е била посетена от повече от 8 милиона туристи и това е предпоставка този отрасъл на икономиката да се утвърди като един от водещите й сектори.

На обявяването на Годишните награди в туризма присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Комисията по икономическата политика и туризъм на Народното събрание Петър Кънев, народни представители, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски" Анастас Герджиков и други.