Директорът на Пирогов: Протестите приключиха, служителите ще получат коледни бонуси
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2017 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорът на Пирогов: Протестите приключиха, служителите ще получат коледни бонуси

/КРОСС/ Протестите в „Пирогов" приключиха вчера. Основната причина за намаляване на напрежението беше, че бонусите на хората ще бъдат изплатени преди Коледа. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов.

Според него протестите са неистински и са се възползвали от отсъствието му. По думите му всички са знаели за планирания му отпуск, по време на който той е бил в южноафриканска република, на световен конгрес по травматология и ортопедия. Протестиращите са го потърсили на втория ден от завръщането му, след като са се събрали 15 души пред „Пирогов", а медиите са били повече от протестиращите. Направили са срещата, говорили са 10 минути, в които той не е разбрал техните аргументи защо трябва да има протест. Нещото, което направил е, че е написал съобщение до всички клиники, че това допълнително материално стимулиране, което вече е осчетоводено, ще бъде дадено до 22 декември. И това е било разковничето на целия протест, заяви той. Проф. Балтов отрече обвиненията, че не достигат чаршафи и лекарства в болницата.

В коментар на обвиненията, че се освобождават хора, които вършат работа като медицински служители, а се назначава администрация, той каза, че до момента са пенсионирани и освободени вече пенсионирани хора, навършили отдавна в пенсионна възраст. Съкратени са 300 т.нар. кухи щатни бройки, които стоят и попълват бройка. От медицинския персонал има освободени и уволнени 15 човека, защото са пенсионери, около петима специалисти са напуснали сами. В администрацията е открил 4 нови отдела, като три от тях са напълно задължителни, допълни професорът. Единият от отделите е Вътрешният отдел, където е назначил двама души. Вторият е отдел е „Сигурност" - който също не действаше до момента, коментира директорът на „Пирогов".