Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на „Общинска банка“
Секция: ПОЛИТИКА
13 Декември 2017 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на „Общинска банка“

/КРОСС/ „БСП винаги е била против приватизацията на „Общинска банка" - този така ценен актив на столицата. Групата съветници на предстоящото заседание на Общинския съвет - София ще гласува срещу приватизацията". Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти в парламента. Той подчерта, че има само един явил се участник и интересът на гражданите няма да бъде защитен. „Г-жа Фандъкова неведнъж е заявявала, че е за конкурсно начало с повече кандидати", коментира той и предложи процедурата да бъде спряна и обявена отново.

„Тази сделка е изключително важна. С придобиването на банката купувачите получат готова банка с лиценз и тя може да стане голяма банка, която не само да оперира на софийския пазар, но и да се намеси в първите няколко банки, контролиращи банковата система на България". Това заяви народният представител проф. Румен Гечев. „Не сме сигурни кои са купувачите. Фирмата, която кандидатства е посредническа - зад нея има стотици инвеститори, които не знаем кои са", допълни той. Според него е твърде възможно зад тези хора да стоят физически и юридически лица, които не са много далеч от властта. „Ще направим питания към ръководството на БНБ - длъжни са да проверят кой стои зад тези купувачи".

БСП срещу повишаване на цената на водата

„Позицията на БСП от 99-та година е неизменна срещу грабителската концесия на „Софийска вода". За втори път тази година ни се предлага повишаване на цената на водата срещу обещания за инвестиции, след като една трета от София е без канализация, качеството на водата е на ниско равнище все още, загубите на водата са около 50%, а това е ангажимент на концесионера", посочи още Паргов. Според него това увеличение не е обосновано. Калоян Паргов призова всички да се включат в организирания от БСП протест срещу увеличението на цената на водата в редица градове. Той ще се проведе от 10.30 часа пред сградата на КЕВР.

На пресконференцията присъстваха и всички общински съветници от БСП-София и народните представители от ПГ на „БСП за България" от София.