Председателят на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович пристига у нас
Секция: ПОЛИТИКА
13 Декември 2017 20:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович пристига у нас

/КРОСС/ Делегация на Скупщината на Република Черна гора, водена от нейния председател Иван Брайович, ще бъде на официално посещение в България на 14 и 15 декември 2017 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

На 14 декември 2017 г. в 10.30 часа председателят на Народното събрание ще посрещне госта на официалния вход на парламента.

В 10.35 часа ще започне срещата на Цвета Караянчева и Иван Брайович. Двамата ще дадат изявление за медиите в 11.20 часа. След това, в 11.40 часа, ще бъдат поднесени венци пред Паметника на Незнайния воин.

В програмата на черногорските парламентаристи са предвидени срещи с вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова.

На 15 декември 2017 г. в 10.45 часа в зала „Запад" на парламента народни представители от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и Групата за приятелство България - Черна гора ще се срещнат с чуждестранните гости. По-късно председателят на Скупщината на Черна гора Иван Брайович ще разговаря с президента на Република България Румен Радев.

По време на визитата си у нас черногорската делегация ще посети също храм-паметника „Свети Александър Невски", както и град Пловдив.