Времето остава по-топло от нормалното за декември
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2017 19:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето остава по-топло от нормалното за декември

/КРОСС/ През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. През нощта и в сутрешните часове облачността над страната ще е значителна и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд.

В четвъртък, още преди обяд, от запад ще започне процес на бързо разкъсване и намаление на облачността и около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.
Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен, и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат, по-съществено в планините и планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15 градуса. През нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух.