Връчиха Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти на БЛС
Секция: Здраве
13 Декември 2017 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Връчиха Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти на БЛС

/КРОСС/ „Надявам се младите ни специалисти и докторанти да останат тук, за да лекуват българския народ. Сигурно в чужбина условията са по-добри, но няма нищо по-удовлетворително от това да лекуваш сънародниците си". Това каза председателят на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев на връчването на Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти, което се проведе в столицата.

Той благодари на младите специалисти, че са избрали тази благородна професия, че се отказват от съня си и времето със семейството, за да помагат на болните.

Финансовото подпомагане на младите медици е приоритет на БЛС и се реализира за шеста поредна година, като за 2018 г. ще бъдат предоставени 31 стипендии. В рамките на събитието бяха дискутирани проблемите с миграцията на младите лекари.

Събитието бе уважено от зам.-председателя на НС Нигяр Джафер, председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова, директори на болници, ректори и декани на медицински университети и други.