Испания подкрепя България за приемането в Шенген
Секция: ПОЛИТИКА
14 Декември 2017 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания подкрепя България за приемането в Шенген

Испания подкрепя България във всички инициативи, особено за приемането в Шенген. Това заяви председателя на Смесената комисия по въпросите на ЕС в Конгреса на депутатите на Испания Мария Сорая Родригес Рамос на среща с вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. В испанската столица министър Захариева се срещна преди минути и с външния министър Алфонсо Дастис.

В рамките на всички разговори днес в конгреса, външното и правосъдното министерства, пред министър Екатерина Захариева бе изразена огромната благодарност на официален Мадрид за подкрепата която България оказва в тежката за испанската държава политическа ситуация в момента.

Външният министър на България Екатерина Захариев подчерта, че държавта ни е една от първите държави, които реагира на кризата с Каталуния и категорично подкрепи териториалната цялост на Испания.

В знак на солидарност срещу разделението на държавата по прозорците на почти всички сгради в Мадрид е окачен националният флаг. Темата продължава да вълнува хората ежедневно. В града имаше голяма демонстрация срещу крутите според обществото съдебни мерки, предприети от Мадрид срещу Карлес Пучдемчон и неговите министри.