Тереза Мей: Обратът в парламента няма да спре Брекзит
Секция: ПОЛИТИКА
14 Декември 2017 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тереза Мей: Обратът в парламента няма да спре Брекзит

/КРОСС/ Британският премиер Тереза Мей изрази разочарованието си от провелото се в сряда гласуване в британския парламент, при което част от нейната Консервативна партия се присъедини към опозицията по темата Брекзит. Въпреки това министър-председателят е категорична, че това няма да попречи на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

„Разочарована съм от приетата поправка, но всъщност напредъкът по закона за излизането от ЕС продължава в Камарата на общините и ние сме на път да осъществим Брекзит", коментира Мей.

На гласуване, провело се в сряда вечерта в лондонския парламент, 12 членове на Консервативната партия гласуваха редом с опозиционната Лейбъристка партия, като по този начин с 309 на 305 гласа бе одобрено предложение, според което крайното споразумение за Брекзит ще трябва да бъде прието и от британските народни представители, преди да влезе в сила. Гласуването бе счетено като първото голямо поражение на Мей по време на преговорите за напускането.

По-късно в четвъртък Мей ще присъства на срещата на върха на Европейските лидери, която трябва да даде зелена светлина за започване на втора фаза от преговорите за Брекзит.