Стил и класа в ревю-спектакъла на „БГ Модна икона 2017“
Секция: Шоубизнес
15 Декември 2017 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стил и класа в ревю-спектакъла на „БГ Модна икона 2017“

/КРОСС/ Събитието "БГ модна икона 2017", с което Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличава всяка година най-стилните и успешни българи, по традиция започна със стилен ревю-спектакъл. В него бяха показани актуални модни колекции и предложения на български дизайнери и модни къщи, носители на „Златна игла", както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода". Тазгодишните носители на приза "БГ модна икона" - Илиана Раева, Гала, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Капка Амзина, Ники Кънчев и Ники Илиев се насладиха на модните дефилета, непосредствено преди церемонията, по време на която бяха наградени в столичния „Витоша Парк Хотел" с любезното домакинство на г-н Мирослав Печев.

Ревю-спектакълът откри трикратната носителка на „Златна игла" на Академията за мода - София Борисова, дизайнер на „Романтика Фешън", която представи за първи път част от най-новата си стилна колекция от бизнес тоалети и коктейлни рокли, подходящи както за ежедневието, така и за специални събития. Използваните материи са: вълна, кашмир, коприна и шанел. Разнообразието от модели в колекцията включва: ризи, палта, костюми, рокли и пелерини.

Модна къща „Мезон Сант-Ерем", създадена от Габриела Колева, показа официални дамски облекла от бизнес линията на бранда в духа на френския шик. Колекцията включва костюми, рокли и палта с изчистени силуети предимно в пастелната цветова гама, обогатена с дискретен метализиран блясък. Облеклата са изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, туид и алпака, с акценти от ширити, дантели, копринена органза и рафия. Тоалетите са съчетани с дизайнерски бижута ръчна изработка на „Златарна Целье" - златни и сребърни изделия с диаманти, рубини, сапфири, перли и кристали „Сваровски".

Axel Hardy представи колекция "Скалисто", вдъхновена от скалистите зимни пейзажи в сивкави и антрацитени тонове. Дизайнът на тоалетите е богат и многопластов - той преминава от релефно и грубо ръчно плетиво от пухкава и мека вълна до фина текстура плетива от памук и вълна, съчетани с най-ефирен плат от естествена коприна. Всеки аутфит от колекцията е приложим за различни случаи през зимния сезон - от кежуъл визия и при почивка в ски курорт до изискана вечеря.

Свои произведения показаха и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода": Йоанна Шишкова, Ива Партъчева, Стамена Константинова, Давид Стояновски (Македония), Ирина Матов (Сърбия), Лидия Христова, Инанч Неджибова, Лора Лилова, Стефани Тодорова и Християна Димитрова.
Дизайнерският екип Десислава Дамянова и Никола Карадамянов показаха бутикови дамски облекла и официални мъжки костюми - част от най-новата колекция 2018. Тоалетите подчертават индивидуалността с иновативни похвати, ефирни материи, дантели, 3D елементи, блясък и интересно съчетаване на цветове.

Талантливата млада дизайнерка Елена Златева се изяви с впечатляваща колекция с предложения, подбрани специално за ревю-спектакъла на „БГ модна икона 2017". Тоалетите се отличават с присъщото за бранда внимание към детайлите и са изработени ръчно от различни стилове дантела с разнообразие от структури на материята в дизайна.
Hristo Chuchev Design представи нови тоалети от последната си официална колекция „Арабски нощи", вдъхновена от красотата и мистиката на Изтока. Колекция haute couture есен-зима 2017-2018 на дизайнера Христо Чучев предлага на дамите цветове и материи, достойни за арабска принцеса. Роклите са пищни и същевременно ефирни, излъчват тайнствена и екзотична красота.

Специални гости на ревю-спектакъла бяха и други носители на Златна игла, които представиха по един тоалет, специално подготвен за събитието. Жана Жекова показа дълга официална рокля с комбинация на прозрачна и полупрозрачна материя и майсторски вградени дантели. Модна къща „Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова представи черна официална рокля от последната си колекция за сезон есен/зима 2017-2018. Мариела Гемишева показа Fashion object in rose - обектът изследва естественото присъствие на Жената-субект, стилна, въоръжена със самочуствие и готова за следващи провокaтивни присъствия този път в структурата на коприна в розово. Светослав Колчагов заложи на елегантен дамски смокинг, изработен от вълнен габардин с ръчно бродирани пайети, излъчващ сила и предизвикателност. Николай Божилов показа концептуален модел, съчетание между грубо ръкоделие и фееричност. Дизайнът следва принципите на етичната мода и по-конкретно метода за изграждане на дреха „зиро уейст" (zero waste). Теодора Спасова представи един от елегантните силуети в колекцията ѝ за този сезон есен/зима 2017-2018. Меги Петкова показа модел от колекция My Tenderness 2017/2018 за жената, която не остава незабелязана - жена със стил и с особено отношение към самата себе си, провокативна и дръзка, женствена и сексапилна, романтична и мечтателка - изключителна дама.

Ревю-спектакълът закри „Феде фешън студио" с дизайнер Вяра Георгиева. Тя представи част от новата колекция на бранда, вдъхновена от изяществото на Офелия и нежната палитра на любимите й цветя. Акценти в колекцията са живите материи, поетичните цветове и чувствените силуети.
Водеща на „БГ модна икона 2017" беше харизматичната Гери Дончева, облечена с тоалет на дизайнера Христо Чучев и бижута от „Златарна Целье". Част от победителите и гостите също се бяха доверили на професионалистите - Илиана Раева благодари на своя стилист Марина Петкова, Йордана Димитрова впечатли с елегантна рокля в червено на „Ла фоа" с дизайнер Вяра Станчева, а Йоана Буковска-Давидова за пореден път довери визията си на Вяра Геогиева и „Феде фешън студио".

Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла бяха дело на Боян Караиванов, а сред манекените се откроиха Габриела Василева, Ива Атанасова, Ева Кикерезова, Райна Налджиева, Петя Велкова, Куини-Алис Николова, Вероника Стефанова, Десислава Харизанова, Никол Предьова. Антоанета Боянова и други. За грима на манекените и водещата се погрижи Марина Младенова и нейният екип, а прическите бяха дело на Надежда Радева и екипа на салон за красота „Бюти клуб".
По време на събитието гостите имаха възможност да се насладят на някои от основните специализирани блендове на прочутото неаполитанско кафе „Кимбо", както и на висококачествените италиански пенливи вина и вермути „Ганчия". Финалът на „БГ модна икона 2017" беше запазен за изискан коктейл с кулинарните предложения на „Рай кетъринг" и изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя".

БГ модна икона 2017 се реализира с любезното съдействие на: „Витоша Парк Хотел", кафе „Кимбо", „Ганчия", „Мезон Сант-Ерем", „Банка ДСК", „Балкантел", „Агресия", Гергана Ташкова, Марина Младенова, „Бюти клуб", сладкарници „Неделя", „Рай кетъринг" и „Жарден Флорист".