Ангелкова обсъди идеи за развитието на туризма с Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите
Секция: Туризъм
15 Декември 2017 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангелкова обсъди идеи за развитието на туризма с Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), за да начертаят съвместни инициативи, които да подпомогнат бранша и работата с кадрите в туризма.

В разговора участваха тримата съпредседатели на Управителния съвет на асоциацията Атанас Димитров, Георги Щерев и Бранимир Миланов, както и Малин Бистрин, съветник по въпросите на зимния туризъм в Министерството на туризма, който е и зам.-председател на БХРА.

Ръководството на хотелиерската и ресторантьорска асоциация заяви желанието си за съвместна работа с Министерството на туризма с креативни идеи в полза на българския туризъм.

„Призовавам за обединение на туристическия бранш и ще подкрепим всякакви инициативи, които ще подпомогнат работата му", заяви министър Ангелкова.

Тя припомни, че Министерството на туризма създава обществен съвет, в който ще се включат широк кръг експерти от туристическия сектор. Министър Ангелкова представи и наситената международна програма в туризма за 2018 г., както и срещите на високо ниво в туризма, планирани в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя увери ръководството на БХРА, че прогнозите на световните туроператори дават сериозни основания за увеличаване на чуждестранните туристи. В тази връзка Министерството на туризма е подготвило комуникационна кампания, която да представи страната ни по най-добрия начин пред туристите от генериращите за България туристически пазари, каза министърът. Тя и ръководството на БХРА обсъдиха възможността да действат в работен порядък за съвместна организация на задълбочен дебат за кадрите в туризма, на който да очертаят мерки за критерии, с които обективно да се оценяват работещите в туризма и от тази оценка да зависи и тяхното заплащане. Постигна се съгласие и че са нужни механизми за мотивиране на кадрите в туризма към усъвършенстване, за да се гарантира качеството на българския туристически продукт.