Учени установиха, че животът на Земята може би се е зародил в Космоса
Секция: Наука
16 Декември 2017 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени установиха, че животът на Земята може би се е зародил в Космоса

/КРОСС/ Учени установиха, че първите земни "тухлички на живота" са се появили в Космоса, съобщава списание "Лайф", цитирано от БНР. Изследването им освен това показва, че човекът може да е с извънземен произход. Учените констатирали, че молекули на алкохола, захарта и аминокиселините могат да се появят в открития Космос при сблъсъци между метан и други прости химични съединения с космически лъчи.

Сасан Есмаили и колегите му от университета в Шербрук, Канада, по изкуствен път създали макет на Космоса и възпроизвели идентична с това космическо пространство атмосфера. Междузвездната материя периодично била подлагана на въздействието на магнитни полета и други видове излъчване, като били имитирани процеси в открития космос.

Резултатите от експеримента им сочат, че във вътрешността на макета започнали да се появяват свързани с живота молекули. Това свидетелства, че първите форми на живот може да са се зародили не на Земята, а в Космоса, и потвърждава теорията, че човекът може да има извънземен произход. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Chemical Physics.